Szolgáltatásaink - Népszínház Dent - A barátságos fogászat
150
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-150,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Szolgáltatásaink

Röntgen

Fogászati röntgen cèlja egy pontos kezelèsi terv felállìtása.
Panoráma felvétel esetén a felső és alsó állcsont kerül felvételre.
Panoráma röntgen digitális formátumban kèszül el, melyet e-mailen keresztül Ön is megkaphat.

Fogászati röntgen egy- egy fogról is kèszīthető.

Röntgenfelvétel készítés előtt kérjük a fülbevalót, nyakláncot, piercinget, kivehető pótlást levenni, kivenni!
Azért is szükséges, hogy a röntgenfilm értékelhető legyen.

Megértésüket köszönjük!

Áraink

Fogpótlás

Koronára akkor van szükségünk, mikor a fog eredeti koronája szuvasodás, gyökérkezelt fog esetében, vagy baleset következtében letört a fog és töméssel már nem lehet helyreállítani. Koronával a fog látható részét hozzuk “helyre” (funkcionálisan és esztétikailag is). Ha még van elegendő foganyag, akkor csonkfelépítést lehet végezni a fogmaradványon, így a felépített csonkra kerül ragasztásra a korona. Ha nincs elegendő foganyag, akkor csapfelépítés szükséges, amit a gyökércsatornába rögzítünk.

A koronák lehetnek fémbázisúak, fémmentes valamint ideiglenes koronák.

Fémbázisú korona esetén a fém vázra kerül rá a porcelánleplezés, melyet a fogtechnikus a fogászati laboratóriumban 800- 900 Celsius fokon éget rá. A hagyományos fém alapú porcelán koronák nem engedik be a fog anyagába a fényt, így kevésbé természetes hatásúak. Ezért alkalmazzuk magas esztétikai igények esetén a fémmentes koronákat. Rágófogak pótlására javasolt, mely a rágóerőnek ellenáll.

Fém allergia esetén a fémmentes kerámia korona javasolt, főleg az esztétikai területekre, hiszen nagyon jó fényáteresztó képességgel bír.

Ideiglenes korona rendelőnkben illetve fogtechnikus által is készíthető. Az ideiglenes korona lenyomat alapján készül el. Funkcióját leginkább fogcsiszolást követően tölti be, így védjük a lecsiszolt fogat a külső behatástól.Rendelőnk, fogászati laboratóriummal, fogtechnikussal hosszú évek alatt megbízható kapcsolatot alakított ki. Fogtechnikusunk napra kész, megbízható, precíz munkát végez.

Garancia fogpótlásra:

Rögzített pótlások (hidak, koronák, inlay-k), kivehető pótlások:1 év
A garancia nem vonatkozik abban az esetben:
– Ha a páciens nem jelenik meg az ingyenes félévenkénti ellenőrzésen
– Ha nem tartja be az orvos szájhigiénés utasításait
– A nem rendeltetésszerű használat következtében történő sérülésekre

Áraink

Fogszabályozás

Az összevissza álló fogak nem csak esztétikailag jelentenek hátrányt, de az ilyen fogsort igen nehéz tisztán tartani. Sok esetben a kuszán nőtt, torlódott fogakat képtelenség teljes higiéniával tisztán tartani, ezért a fogszabályzó viselése előtt, illetve alatt bizalommal fordulhat dentálhigiénikusunkhoz, aki segíti Önt a megfelelő szájápolási szokások kialakításában.

Fontos az időben elvégzett fogszabályozás. Erre a legmegfelelőbb életkor a 12-18 év közötti szakasz, de a mai technika maximálisan lehetővé teszi az idősebb korban elvégezhető, kiváló eredményt hozó fogszabályozást. Fogszakorvosunk bármely fogazati rendellenességre megtalálja a legmegfelelőbb kezelési módot.

A gyermekkori fogszabályozás általában kivehető fogszabályozó készülékekkel történik. Ennek típusát a fogorvos, de a színét természetesen a fogszabályozás beavatkozását kérő páciens választhatja ki.

Felnőttkorban már rögzített készülékkel történik a fogszabályozás művelete. A fogszabályozó készülék lehet porcelán, fém,illetve zafír.

Fogszabályozó szakorvosunk ingyenes konzultáció keretében ad felvilágosítást.

A fogszabályzó készülék kiválasztását egy kezelési terv előzi meg, mely alapján egy pontos árkalkuláció készül.

A készülékre részletfizetési lehetőség van!

Várjuk szeretettel!

Áraink

Implantáció

Napjainkban az implantátum behelyezèse a legmodernebb eljárásnak nevezhető, mely egy rutinszerű beavatkozásnak számít.
Előnyei: -teljesen szövetbarát, anyagát tekintve titánium
– foghiány esetèben nem szükséges szomszédos fogat lecsiszolni
-megakadálkyozzuk a foghiány után előfordulható csontsorvadást
-kiesett rágófunkció helyreállítása
-teljes kivehető fogsor stabilitása

Fogászati panoráma röntgen elkészítését követően készíti el a kezelési tervet az implantológus .
Az implantátum megléte fokozott szájhigièniát igènyel, illetve rendszeres kontrollt.
Ebben fogászatunk lelkes csapata mindig az Ön segítségére lesz.

 

Áraink

Szájsebészet

Fogorvosaink napi rutinnal végeznek szájsebészeti beavatkozásokat is. Minden beavatkozás érzéstelenítés mellett zajlik, így lesz fájdalommentes a kezelés. Fogorvosaink meg-bízhatóak, felkészültek, kellő szakmai tudással rendelkeznek, kérdéseivel bármikor bizalommal fordulhat hozzájuk.

A sebészeti beavatkozást megelőzően panoráma röntgen készítése javasolt, melyet rendelőnkben várakozás nélkül készítünk el digitális formában, ezért CD-re kiírva elvihető.

A röntgenfelvétel értékelését követően végezhető el a beavatkozás. A foghúzás utáni instrukciókat megkapja a beavatkozást követően írásos formátumban, melyet oldalunkon is elérhetővé tettünk.

A fogeltávolítást követő teendők
– amíg tart az érzéstelenítő hatása (2-3 óra), nem tanácsos az étkezés, mert
az érzéskiesés könnyen a nyelv, nyálkahártya sérülésével, elharapásával járhat
– miután elmúlt az érzéstelenítő hatása, az ép oldalon nyugodtan rághat, lehetőleg puhább ételeket
– tejet, tejtermékeket mellőzze 2-3 napig!
– ne féljen enni! Koplalás miatt legyengülhet a szervezet, ami rontja a sebgyógyulást.
– néhány napig kerülje (főleg a tömény) szeszes italok fogyasztását, mert vérzést okozhat
– ne dohányozzon!
– a fog eltávolításának napján tilos a sebet öblögetni, szívogatni, mert ez utóvérzést okozhat
– szájöblögető használata nem ajánlott, hiszen a legtöbb szájöblítő alkoholt tartalmaz,
– amely a véralvadékot feloldja, mely a sebgyógyulást elősegítené
– ha a seb vérezni kezd, steril gézből készített tampont (kb. 2-3cm hosszú,
és 1cm vastag henger) helyezzen a sebre és harapjon össze!
– ha a vérzés nem csillapodik, hívja fogszakorvosunkat!
– a foghúzást követő sebkörnyéket óvatosan tisztítani kell

A megfelelő szájhigiéné elősegíti a sebgyógyulást szájzuhany használatát mellőzze 1 hétig
felső fogak eltávolítása esetén kerülje az orrfújást 2-3 napig
– ne végezzen nehéz fizikai munkát néhány napig!
– foghúzást követően megduzzadhat az arc, ezért hideg borogatás alkalmazható 10-
10 percig (a jeget textíliába be kell tekerni, hogy a hámsérülést elkerüljük)
– ha szükséges, vegyen be fájdalomcsillapítót
– sebészi fogeltávolítást követően varratszedés szükséges
– amennyiben rendellenességet észlel, kérjük, forduljon fogorvosunkhoz
kontrollvizsgálatra, varratszedésre feltétlenül jelentkezzen a megbeszélt időpontban!

Jobbulást kívánunk!

Áraink

Gyökérkezelés

A fogbél gyulladása, elhalása és ennek következtében a gyulladás gyökércsúcson túli területekre terjedése okozhatják a gyökérkezelés szükségességét.

Nem minden fogfájdalom jelenti a fogbél olyan gyulladását, mely rögtön gyökérkezelés elvégzését indokolná! Ennek mérlegelése az orvos feladata körültekintő vizsgálat elvégzése után!

A gyökérkezelés során a csatornákból (ezek száma a fogtól függően lehet 1-4) a fertőződött, gyulladt törmeléket eltávolítjuk, a csatornákat fertőtlenítjük – ezt a folyamatot gyakran támogatjuk különböző helyi gyógyszerekkel a csatornán belül – majd a csatornákat végleges gyökértöméssel látjuk el! Ez a kezelési folyamat általában két – három kezelést tesz szükségessé!

 

Áraink

Fogékszer ragasztása

Általában a felső kismetszőfogakon vagy a szemfogakon viselik. Számtalan formája, fajtája ismert, készülhet aranyból, fehéraranyból, vagy kristályokból, de nem ritka, amikor a nemesfémet drágakővel kombinálják. A fogékszer felhelyezése tömés elkészítésének folyamatához hasonlítható, miszerint a zománcot fogászati kondicionálóval felérdesítünk, ezt követően kerül rá a ragasztó anyag, mely megvilágítva megköt.

A fogzománcon előzetesen a felragasztás előtt nem kell kisebb üreget kialakítani. Speciális ragasztó anyaggal rögzítjük a fogfelszínen a fogékszert és fogászati lámpával világítjuk meg, majd polírozzuk a felszínt.
A fogékszer a későbbiek folyamán bármikor eltávolítható a zománc megsértése nélkül.

 

Áraink

Barázdazárás

A barázdazárást egészséges fogon, lehetőleg a fog áttörését követő hat hónapon belül célszerű alkalmazni, tehát 6 éves kortól folyamatosan 18 éves korig. Félévenkénti ellenőrzéseken mindig javasolt az újonnan előtört fogak barázda- zárása, illetve a már meglévő barázdazárások folyamatos ellenőrzése és szükség esetén cseréje.

Célunk a barázdazárással, hogy egy öntisztuló felszínt hozzunk létre a rágófogak felszínén illetve a szuvasodásra hajlamosabb területeken.

Áraink

Esztétikus tömések

A legtöbb tömőanyagok egy-egy fogszín kialakításához több árnyalat egyidejű felhasználását teszik lehetővé. Az orvos a különböző árnyalatokat rétegenként viszi fel a fog felszínére. A tömőanyagok megkötését a fogászati polimerizációs lámpa gyorsítja meg. Legbelülre a dentin színéhez hasonló anyagot, kifele haladva pedig egyre fényáteresztőbb anyagot visz fel a fogorvos a fogfelszínre. A legfelső réteg, mely a zománc színét utánozza, szinte teljesen áttetsző, épp úgy, mint a valódi zománc anyaga. Így érhető el az eredeti fog színéhez harmonikusan illeszkedő tömés, vagy fogfelépítés.

Hogyan készül a fogtömés?
A fájdalommentes érzéstelenítő beadása után az adott fog és környezete tökéletesen elérzéstelenedik. Ennek következtében a kezelés teljesen fájdalommenetesen kivitelezhető. A szuvas részek eltávolítása után mikroretenciót biztosìtó anyaggal, majd bonddal előkészítjük a fogfelszínt. A bondozás a tömés tökéletes rögzülése miatt elengedhetetlen. A megfelelő színű tömőanyag rétegenként kerül az üregbe, majd végül az eredeti fog formájának megfelelő csücskök és barázdák is kialakításra kerülnek. Végső lépésben a magasság beállítása után eltávolìtjuk az anyagfelesleget, majd lepolìrozzuk, hogy minél simább, a zománchoz hasonló felszínt kapjunk.

Áraink

Rendelõi fogfehérítés

A fogfehérítés egy kémiai folyamat, mely során a fehérítőanyag oxidálja a fogfelszínen levő elszíneződéseket. Rendelőnkben hidrogén-peroxid tartalmú fehérítő anyaggal dolgozunk. A fog fehérítést egy előzetes, részletes anamnézis lap kitöltése illetve egy alapos kivizsgálás előzi meg. Vannak olyan fogászati befolyásoló tényezők, melyek a fogfehérítést akadályozzák. Pl.: Micro repedések a fogak felszínén, gyökérkezelt fog, gyulladt fog, fogszuvasodás, fognyaki kopások, zománc elszíneződések illetve különböző zománc betegségek.

A fogfehérítés menete
A fogfehérítést megelőzően ajánlott egy professzionális szájhigienés kezelésben részt venni, mellyel a fogfehérítés hatékonyságát növeljük. A fogfehérítést megelőzőn a fogak felszínét fluorid mentes pasztával polírozzuk át, hogy a legkisebb felrakodásokat is eltávolítsuk. Ezt követően a fogak felszínét alaposan leszárítjuk. A páciens, az ajkak illetve a lágy részek védelme érdekében szájterpeszt kap. A fogíny védelmére folyékony ínyvédő kerül, mely polimerizációs lámpa fényére megszilárdul, így védjük az ínyt a fehérítőanyag lecseppenésétől. A fogfehérítőanyag felhelyezése előtt a páciens egy védő szemüveget kap. A fogfehérítő anyagot felhelyezzük a fogfelszínre és 30 percig világítjuk meg a fogfehérítő lámpával. 30 perc elteltével lemossuk a fogfelszínéről a fogfehérítő anyagot, melyet egy speciális szívóval elszívunk. Eltávolítom a z ínyvédőt és a szájterpeszt is, majd a páciens bő vízzel kiöblítheti a száját. Ezt követően együtt értékeljük az eredményt. A fogfehérítést követően a fogak felszínét magas fluorid tartalmú zselével kenjük be. Az eredmény tartóssága az instrukciók betartásával hosszabbítható meg.

Fogfehérítés utáni teendők
A fogfehérítést követően- a tartós hatás elérése érdekében- 2 hétig kerülni kell a dohányzást, kávé, tea, vörös bor, kóla, valamint az egyéb színező ételek pl.: spenót főzelék és italok pl.: vörösbor fogyasztását. Nagy mennyiségű színező hatású italfogyasztása esetén (bor, kávé,) a hatás rövidebb ideig marad tartós. Ezek csökkent fogyasztásával a hatás hosszabb ideig fenntartható.

A fogfehérítés után szintén kerülendő néhány napig a savas ételek fogyasztása pl.: narancslé, almalé, melyek az ásványi anyagok kioldódását fokozzák. A fogfehérítés után pedig próbáljuk az ásványi anyagok visszaoldódását segíteni.

Ha savas ételt vagy italt fogyasztanánk, próbáljuk meg vízzel kiöblíteni a szánkat, hogy a savas hatást csökkentsük, és a semlegesítést elősegítsük.

Az eredmény tartósságát az életvitel, étkezési szokások, megfelelő szájhigiéne befolyásolja. A fogfehérítés szükség esetén 1 év után megismételhető.A fogak a kezelést követően érzékenyek lehetnek, de az érzékenység néhány napon belül elmúlik.

Az érzékenységet csökkentheti magas fluorid tartalmú zselé használata, amelyet hetente egyszer elég használni.

Áraink

Soft laser és APDT (antimikrobiális) kezelés

A soft laser jótékony hatásai
A fogíny gyulladás a fogászati praxis egyik gyakori diagnózisa. A lakosság több, mint 90 %-a szenved parodontális megbetegedésekben, kisebb vagy nagyobb mértékben. A fogíny gyulladás kifejlődése és a fogágy betegség valószínűsége a baktériumok virulenciájától és az egyén rezisztenciájától is függ. Az bizonyos, hogy a laser sem a páciens szájhigieniájának javításában sem a lepedék eltávolításában a fogászati kezeléseket nem tudja helyettesíteni. Magától értetődik, hogy minden paradontális kezelést a szájhigiénia helyreállításával és a professzionális fogtisztítással kell kezdeni,melyben szájhigienikusunk segítségére van.A softlaser használata főleg egy utókezelés a szájhigieniai kezelést követően

A softlaser jótékony hatásai: Biostimuláció, azaz a sejtek, szövetek regenerációját fokozza. A fogíny gyulladását – amely az oedéma és a fájdalom okozója – csökkenti. A laser gyulladásgátló hatása, lassítja és gátolja a paradontális szövetek szétesését. Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a laser – a megfelelő feltételek biztosítása és kúraszerű terápia esetén – az új csont képződést segítheti azokon a helyeken, ahol előzetesen csontfelszívódás lépett fel. Így a softlaser nem csak arra képes, hogy csökkentse a csontleépülést, hanem serkenti a csontappositiót is

Mindennaposan előforduló kórkép a herpesz, amely fájdalommal, duzzanattal jár és a legtöbbször a felső ajakpíron vagy az ajak bőrén jelentkezik. A vírus okozta betegség minden negyedik, ötödik emberen rendszeresen visszatér, sem általános, sem helyi gyógyszeres kezelése nem megoldott. A betegség 8-14 nap alatt rendszerint spontán gyógyul. A softlaser terápia a bőrelváltozások megjelenését megelőző néhány órában a leghatékonyabb. Ilyenkor a tapasztalt beteg – akinek évente többször jelentkezik herpese- már érzi azt az el nem téveszthető zsiborgó, viszkető, fájdalmas érzést, mely a herpeses bőrelváltozások látható megjelenését megelőzi. Az ekkor végzett softlaser látható laserfénnyel naponta történik. Rendszerint a betegség így a harmadik napon gyógyul. A laserkezelés nemcsak a betegség idejét csökkenti 2-4 napra, hanem a visszatérés frekvenciája is jelentősen (mintegy felére) csökken, ami talán még inkább fontos

APDT kezelés előnyei
fájdalom mentes
lokálisan hat
nincs allergizáló anyag
az antibiotikum szükségességének visszaszorítása
a baktériumok nagy százalákban való elpusztítása
gyógyulási idő lerövidítése
az íny visszanyeri feszességét, így jobb közérzetet biztosítva

 

APDT kezelés lépései
Az antimikrobiális fotodinamikus terápia (APDT)
kivitelezéséhez szükség van fényérzékenyítő anyagra, (megfelelő
hullámhosszúságú) lézerfényre és oxigén-szabadgyökök keletkezésére

Állapotfelmérés:
Kiindulási állapot felmérése, rögzítése. Szükség esetén panoráma röntgen készítése.
Megelőző tennivalók:
első lépésben a terület megtisztítása történik: a fogkövek, a lepedék, a
biofilm eltávolítása. Szükség esetén a művelet ismételhető, mindaddig,
míg megfelelő higiénés állapotot nem érünk el.

A mikroorganizmusok megfestése a kezelt területen:
a festékoldatot (0,01%-os metilénkékoldat) fecskendőből kell a tasakokba,illetve a kezelendő területre juttatni.

Megvilágítás és a fotoszenzibilizátor aktiválása:
a gerjesztett állapotban lévő festékmolekula energiaátadása
következtében a környezetében lévő oxigénmolekulából erősen toxikus
szabad gyökök keletkeznek, és bekövetkezik a baktériumsejtfal oxidatív
degenerációja, ezáltal a baktériumok elpusztítása.
Az eljárás helyben zajlik a környezetre nézve nincs károsító hatás.

Áraink

Szájhigiéniás kezelés, tanácsadás

Szájhigièniai kezelèst szájhigienikusunk vègzi. Minden kezelèst egy alapos állapotfelmèrès előz meg. A kezelèsek mindig szemèlyre szabottak, melyet igyekszünk legjobb tudásunk alapján, fejlett, korszerű gèpekkel vègezni.

Fordùljon hozzánk bizalommal!

Áraink

Call Now ButtonBejelentkezés